WELL TEMPERED LAD

Well Tempered Lab – Tận hưởng âm nhạc mới mẻ từ những lần ghi âm của bạn

Well Tempered Lab là thương hiêu sản xuất các bàn xoay âm nhạc yên tĩnh nhất, yên tĩnh nhất có sẵn bằng cách sử dụng chất lỏng mang tính cách mạng của William Firebaugh được giảm xóc, mang bàn giải phóng mặt bằng bằng không và thiết kế tonearm. William Firebaugh, nhà thiết kế bàn xoay của Well Tempered Lab (WTL), là một người đi đầu trong lĩnh vực thiết kế đĩa than. Ông bắt đầu thiết kế độc đáo của mình, cả hai bàn xoay và tonearm, vào cuối những năm 1970 trong khi một kỹ sư tại Ford Aerospace.

THE MAN YOU WERE

Trong những đêm thanh vắng, quạnh quẽ và cô đơn, nằm nghe lại những bài hát cũ rích bao giờ cũng tìm thấy những cảm xúc dễ chịu vô cùng, tưởng như ta đang tìm được cho mình một điểm tựa tinh thần chắc chắn trong những phút yếu lòng. Mỗi lần nghe lại thêm một lần được an ủi, vỗ về và mới hay rằng âm nhạc có sức đồng cảm biết bao, mỗi nốt nhạc ứng với một cung bậc tình cảm của con người, mỗi lời ca là một bài học nhỏ mà sâu sắc của cuộc đời, dù lòng dạ có trống rỗng một cách vô vị, tẻ nhạt hay rối bời, ngổn ngang trăm mối như tơ vò, âm nhạc lúc nào cũng luôn sẵn sàng làm bạn đồng hành trung thành và mạnh mẽ cùng ta suốt canh khuya.

TÌNH KHÚC BUỒN

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

ANH ĐẾN THĂM EM ĐÊM 30

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

LADY

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

HẠNH PHÚC MANG THEO

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

CÔ LÁNG GIỀNG

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

HÀN MẶC TỬ

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

MỘT THỜI ĐÃ XA

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

BÀI KHÔNG TÊN CUỐI CÙNG

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

EVERYTHING MUST CHANGE

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

Link web:   https://www.welltemperedlab.net/

Link catalogue: https://www.vinylengine.com/library/well-tempered/products.shtml

Link video:  https://www.youtube.com/watch?v=7iu9ymda8r8

Dòng sản phẩm bàn xoay Amadeus Well Tempered Lab được thiết kế và xây dựng với một mục tiêu trong đầu; hưởng thụ tối đa từ bộ sưu tập hồ sơ analog của bạn. Thiết kế độc đáo của họ, hầu hết trong số đó là bằng sáng chế đăng ký cho phép không có gì đứng trong cách của bạn và âm nhạc của bạn. Cách tiếp cận của họ, mà có thể trên bộ mặt của nó có vẻ đơn giản là trong thực tế, ngược lại và đã mất nhiều giờ nghiên cứu và suy nghĩ bên ngoài quảng trường. Ví dụ, trong khi nhiều nhà sản xuất lao động không ngừng để thiết kế 1 vòng bi tonearm hoàn hảo, họ chỉ đơn giản là loại bỏ nó!

 

THIẾT KẾ

Năm 1977, The Bruel and Company của Đan Mạch đã xuất bản một bài báo mang tính bước ngoặt liên quan đến độ ổn định cơ học của bàn xoay có độ trung thực cao: Hiệu ứng âm thanh của các cộng hưởng cơ học trong bàn xoay. Sử dụng công nghệ mới của phân tích Biến đổi Fourier nhanh, Bruel và Kjær đã phân tích một bàn xoay cao cấp để xác định tầm quan trọng của độ ổn định cơ học của bàn xoay. Kết luận của nghiên cứu B & K là một tonearm độ trung thực cao nên có khối lượng hiệu quả thấp và được giảm chấn về cơ học thành Q của 0.5 để loại bỏ biến dạng băng tần bên gây ra bởi sự bất ổn cơ học. Biến dạng băng tần phụ đặc biệt khó chịu đối với thính giác của con người. Kết quả của kết luận này, nhiều tonearms trọng lượng nhẹ đã được phát triển nhưng vấn đề giảm xóc phần lớn hoặc hoàn toàn bị bỏ qua. Có một lý do chính đáng để bỏ qua yêu cầu này, giảm xóc không đơn giản để thực hiện và đòi hỏi một cách tiếp cận mới đối với thiết kế cánh tay.

 

Kiểm soát sự cộng hưởng cơ học của Tone-Arm

Cánh tay cường lực của Well Tempered không có ổ đỡ theo nghĩa thông thường. Nhiều vòng bi cánh tay sử dụng vòng bi chất lượng cao có độ hở trong phạm vi micron thấp. Tuy nhiên, đó là nơi tất cả các hành động diễn ra. Vòng bi Amadeus có độ hở bằng không và giảm xóc cho hiệu suất không cạnh tranh. Cánh tay giai điệu được xây dựng với một quả bóng golf được ngâm một phần trong chất lỏng silicone có độ nhớt cao. Quả bóng golf được làm rất chính xác và rất phù hợp cho ứng dụng này. Mức độ giảm xóc có thể điều chỉnh được.

 

Kiểm soát sự cộng hưởng bên trong ống Arm

Ống cánh tay 10.5 inch của Amadeus (9 ”trên Simplex) được làm đầy với một lớp cát đặc biệt để loại bỏ bất kỳ sự cộng hưởng nào trong ống. Kỹ thuật này rất hiệu quả và là duy nhất cho tất cả các thiết kế Well Tempered.

 

Độ ổn định quay của trục chính

Trục xoay tròn được làm tròn tốt quay trong một lỗ tam giác của Teflon và góc của tam giác được định hướng đến động cơ. Sự sắp xếp này làm cho trục xoay quay trong một vòng hở bằng không. Nếu trục xoay nằm trong lỗ tròn thông thường, tiếp xúc với bề mặt ổ đỡ được làm bằng một điểm, một điều kiện có thể gây mất ổn định quay. Với trục tròn quay trong một lỗ tam giác, tiếp xúc được thực hiện tại hai điểm dẫn đến giải phóng mặt bằng bằng không và độ ổn định cao.

 

Mang tiếng ồn

Vòng bi chịu lực tốt sử dụng gối chịu lực Teflon. Trục chính bằng thép không gỉ có điểm chính xác và nằm vào một lỗ nhỏ trong ổ đỡ Teflon để đạt được độ ồn rất thấp.

 

Đĩa acrylic

Các tấm thạch cao luyện là acrylic được tìm thấy là rất thích hợp cho mục đích này. Ngoài các tính chất cơ học mong muốn, vật liệu này là tương đối nặng dẫn đến tăng quán tính cho rung động thấp hơn và wow.

 

Vành đai ổ đĩa

Trong quá trình nghiên cứu, hàng trăm loại đai khác nhau đã được đo lường, sử dụng rung và wow làm tiêu chí. Không có đặc điểm tuyệt vời của vành đai Well Tempered. Đai là sợi filament polyester và có đường kính 0,004 inch. Để sử dụng dây nịt này, bạn cần thắt nút và điều này có thể gây ra vấn đề. Họ đã khắc phục vấn đề này với một ròng rọc động cơ của một thiết kế đặc biệt để chứa nút thắt. Ngoài việc là một vành đai cao cấp, vật liệu này có sẵn rộng rãi và dễ dàng để thay thế.

 

Motor và Motor Drive

Chúng tôi sử dụng một động cơ dc nhỏ và được điều khiển bởi một mô-men xoắn mô-men xoắn của thiết kế của riêng tôi. Động cơ được gắn vào bệ và được tách một cách máy móc một cách hiệu quả bằng một vòng vật liệu cách ly. Sự kết hợp của vành đai, động cơ, động cơ điện tử ổ đĩa, và kết quả cách ly trong rung thấp và wow. Trên thực tế, mức thấp nhất mà chúng tôi từng đo được.

 

 

 

The Well Tempered Lab Amadeus range of turntables are designed and built with one goal in mind; maximum enjoyment from your analog record collection. Their unique designs, most of which are patent registered let nothing stand in the way of you and your music. Their approach, which may on the face of it seem simplistic is in fact the reverse and has taken countless hours of research and thinking outside the square. For instance whilst many manufacturers labor endlessly to design the perfect tonearm bearing, they simply eliminate it!

 

DESIGNERS STATEMENT

In 1977, The Bruel and Company of Denmark published a landmark paper concerning the mechanical stability of high fidelity turntables: The Audible Effects of Mechanical Resonances in Turntables. Using the then new technology of Fast Fourier Transform analysis, Bruel and Kjær analyzed a high end turntable to determine the importance of a turntable’s mechanical stability. The conclusion of the B&K research was that a high fidelity tonearm should have a low effective mass and be mechanically damped to a Q of 0.5 to eliminate the side-band distortion caused by mechanical instability. Side-band distortion is particularly objectionable to human hearing. As a result of this conclusion, many light weight tonearms were developed but the issue of damping was largely or completely ignored. There is a good reason for ignoring this requirement, damping is not simple to implement and requires a new approach to tone-arm design.

 

Controlling The Mechanical Resonances Of The Tone-Arm

The Well Tempered tone-arm does not have a bearing in the normal sense. Many tone-arm bearings use high quality ball bearings that have clearances in the low micron range. However, that is where all the action takes place. The Amadeus bearing has zero clearance and damping for un-rivaled performance. The tone-arm is constructed with a golf ball partially immersed in high viscosity silicone fluid. Golf balls are very precisely made and are well-suited for this application. The degree of damping is adjustable.

 

Controlling The Resonance Within The Arm Tube

The 10.5 inch arm tube of Amadeus (9” on Simplex) is filled with a special grade of sand to eliminate any resonances within the tube. This technique is very effective and is unique to all Well Tempered designs.

 

Rotational Stability Of The Spindle

The Well Tempered round spindle rotates in a triangle hole of Teflon and the corner of the triangle is oriented to the motor. This arrangement causes the spindle to rotate in a zero clearance bearing. If the spindle is in the normal round hole, the contact with the bearing surface is made of one point, a condition which can cause rotational instability. With the round spindle rotating in a triangle hole, contact is made at two points resulting in zero clearance and a high degree of stability.

 

Bearing Noise

The Well Tempered bearing uses a Teflon thrust bearing. The stainless steel spindle has a precision point and rests into a small hole in the Teflon thrust bearing to achieve very low noise.

 

Acrylic Platter

The Well Tempered platter is acrylic which is found to be very suitable for this purpose. In addition to having desirable mechanical properties, this material is relatively heavy resulting in increased moment of inertia for lower flutter and wow.

 

Drive Belt

During the research, hundreds of belts of various types have been measure, using flutter and wow as the criteria. None have the excellent characteristics of the Well Tempered belt. The belt is a polyester filament and has a diameter of 0.004 inches. To use this belt requires a knot and this may normally cause a problem. They have overcome this problem with a motor pulley of a special design to accommodate the knot. In addition to being a superior belt, this material is widely available and easy to replace.

 

Motor and Motor Drive

We use a small dc motor and is driven by a torque servo of my own design. The motor is mounted to the plinth and is very effectively mechanically decoupled by a ring of isolation material. The combination of belt, motor, motor drive electronics, and isolation results in low flutter and wow. In fact, the lowest we have ever measured.

 

Your cartridge will get the ride of its life!

 

 

The Well Tempered Lab Amadeus range of turntables are designed and built with one goal in mind; maximum enjoyment from your analog record collection. Their unique designs, most of which are patent registered let nothing stand in the way of you and your music. Their approach, which may on the face of it seem simplistic is in fact the reverse and has taken countless hours of research and thinking outside the square. For instance whilst many manufacturers labor endlessly to design the perfect tonearm bearing, they simply eliminate it!

 

DESIGNERS STATEMENT

In 1977, The Bruel and Company of Denmark published a landmark paper concerning the mechanical stability of high fidelity turntables: The Audible Effects of Mechanical Resonances in Turntables. Using the then new technology of Fast Fourier Transform analysis, Bruel and Kjær analyzed a high end turntable to determine the importance of a turntable’s mechanical stability. The conclusion of the B&K research was that a high fidelity tonearm should have a low effective mass and be mechanically damped to a Q of 0.5 to eliminate the side-band distortion caused by mechanical instability. Side-band distortion is particularly objectionable to human hearing. As a result of this conclusion, many light weight tonearms were developed but the issue of damping was largely or completely ignored. There is a good reason for ignoring this requirement, damping is not simple to implement and requires a new approach to tone-arm design.

 

Controlling The Mechanical Resonances Of The Tone-Arm

The Well Tempered tone-arm does not have a bearing in the normal sense. Many tone-arm bearings use high quality ball bearings that have clearances in the low micron range. However, that is where all the action takes place. The Amadeus bearing has zero clearance and damping for un-rivaled performance. The tone-arm is constructed with a golf ball partially immersed in high viscosity silicone fluid. Golf balls are very precisely made and are well-suited for this application. The degree of damping is adjustable.

 

Controlling The Resonance Within The Arm Tube

The 10.5 inch arm tube of Amadeus (9” on Simplex) is filled with a special grade of sand to eliminate any resonances within the tube. This technique is very effective and is unique to all Well Tempered designs.

 

Rotational Stability Of The Spindle

The Well Tempered round spindle rotates in a triangle hole of Teflon and the corner of the triangle is oriented to the motor. This arrangement causes the spindle to rotate in a zero clearance bearing. If the spindle is in the normal round hole, the contact with the bearing surface is made of one point, a condition which can cause rotational instability. With the round spindle rotating in a triangle hole, contact is made at two points resulting in zero clearance and a high degree of stability.

 

Bearing Noise

The Well Tempered bearing uses a Teflon thrust bearing. The stainless steel spindle has a precision point and rests into a small hole in the Teflon thrust bearing to achieve very low noise.

 

Acrylic Platter

The Well Tempered platter is acrylic which is found to be very suitable for this purpose. In addition to having desirable mechanical properties, this material is relatively heavy resulting in increased moment of inertia for lower flutter and wow.

 

Drive Belt

During the research, hundreds of belts of various types have been measure, using flutter and wow as the criteria. None have the excellent characteristics of the Well Tempered belt. The belt is a polyester filament and has a diameter of 0.004 inches. To use this belt requires a knot and this may normally cause a problem. They have overcome this problem with a motor pulley of a special design to accommodate the knot. In addition to being a superior belt, this material is widely available and easy to replace.

 

Motor and Motor Drive

We use a small dc motor and is driven by a torque servo of my own design. The motor is mounted to the plinth and is very effectively mechanically decoupled by a ring of isolation material. The combination of belt, motor, motor drive electronics, and isolation results in low flutter and wow. In fact, the lowest we have ever measured.

THE MAN YOU WERE

Trong những đêm thanh vắng, quạnh quẽ và cô đơn, nằm nghe lại những bài hát cũ rích bao giờ cũng tìm thấy những cảm xúc dễ chịu vô cùng, tưởng như ta đang tìm được cho mình một điểm tựa tinh thần chắc chắn trong những phút yếu lòng. Mỗi lần nghe lại thêm một lần được an ủi, vỗ về và mới hay rằng âm nhạc có sức đồng cảm biết bao, mỗi nốt nhạc ứng với một cung bậc tình cảm của con người, mỗi lời ca là một bài học nhỏ mà sâu sắc của cuộc đời, dù lòng dạ có trống rỗng một cách vô vị, tẻ nhạt hay rối bời, ngổn ngang trăm mối như tơ vò, âm nhạc lúc nào cũng luôn sẵn sàng làm bạn đồng hành trung thành và mạnh mẽ cùng ta suốt canh khuya.

TÌNH KHÚC BUỒN

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

ANH ĐẾN THĂM EM ĐÊM 30

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

LADY

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

HẠNH PHÚC MANG THEO

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

CÔ LÁNG GIỀNG

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

HÀN MẶC TỬ

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

MỘT THỜI ĐÃ XA

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

BÀI KHÔNG TÊN CUỐI CÙNG

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last

EVERYTHING MUST CHANGE

What to look for  in a tub  amplifier
Ensuer your next purchase  is so good, it may be  your last